joi, 28 iulie 2011

Fagure

Ingrediente:

6 oua

12 linguri zahar

17 linguri ulei

1 lingurita bicarbonat de amoniu (sau sodiu) stins cu putina zeama de lamaie

3 plicuri zahar vanilat

coaja de la o lamaie

faina cat cuprinde


Mod de preparare:


Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Pe urma se adauga si galbenusurile unul cate unul. Dupa ce se amesteca bine compozitia, se adauga uleiul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins.

Se adauga faina si se amesteca (cu o lingura de lemn) de jos in sus (miscari circulare). -se pune faina cat sa iasa un aluat potrivit (nici moale, dar nici tare-aprox. ca la chec).

Se infierbanta forma de fagure, se unge cu putin ulei, se ia cu lingurita cate putin si se pun cate doua gramajoare - la distanta).

Se pot umple cu diferite creme (de ciocolata vanilie, Finetti, Nutella...etc.)

P.S. Eu am umplut o parte cu Finetti si o parte cu crema de vanilie:D


Crema de vanilie


Ingrediente:

2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker

600 ml lapte 5 linguri zahar

200 g. unt

3 linguri zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:


Se prepara budinca conform instructiunilor dupa plic respectandu-se cantitatile mentionate anterior. Se lasa budinca sa se raceasca complet.

Pe urma se freaca untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga apoi budinca racita putin cate putin in compozitia de unt. Se amesteca bine.


Pofta buna!!!