joi, 9 iunie 2011

Prajitura cremoasa cu ciocolata

Reteta preluata de la Lily's Cakes. Multumesc Lily!


Ingrediente:


Blat:

260 gr faina

25 gr. Cacao

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

215 gr zahar

113 gr unt sau margarina

2 oua

250 ml lapte


Umplutura de branza:


250 gr branza philadelphia cu continut redus de grasime

50 gr zahar


Glazura:


360 gr zahar

125 ml lapte

100 gr ciocolata amaruie



Mod de preparare:


Se topeste ciocolata cu laptele apoi se freaca bine cu zaharul. Se toarna peste prajitura rece.

Se freaca branza Philadelphia cu zaharul.

Apoi se freaca margarina cu zaharul , se adauga pe rand ouale, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt + bicarbonatul alternativ cu laptele. Se obtine o compozitie cremoasa din care jumatate se intinde in tava.

Peste jumatatea de blat negru se intinde crema de branza. Deasupra se aseaza cealalata jumatate de blat negru

Se niveleaza bine....si se introduce la cuptor la 180 grade C, timp de 1 ora.(e bine sa se faca testul cu scobitoarea).

Deasupra se toarna glazura. (eu am pus mai mult lapte la glazura si mi'a iesit putin mai moale dar a fost buna:D...am lasat'o si putin mai mult la cuptor...sa nu faceti ca mine:D...data viitoare o sa'mi iasa perfecta:P).


Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu