miercuri, 23 martie 2011

Negresa pudrata cu cocos

Ingrediente:
2 1/2 cani faina
2 cani apa
1/2 cana ulei
1 cana nuca macinata
3 linguri cacao
12 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita amoniac(bicarbonat) stins cu lamaie
coaja de la o lamaie sau o portocala

Pt. decor:

nuca de cocos

Mod de preparare:


Intr-un vas adanc amesteci apa cu uleiul si cu zaharul, pana se topeste. Adaugi nuca macinata, zaharul vanilat, coaja de lamaie sau portocala, amoniacul(bicarbonatul) stins si pui faina putin cate putin, amestecand sa nu se formeze cocoloase.

Adaugi si cacaua. Obtii o compozitie vartoasa, pe care o torni in tava cu hartie de copt, lasandu-o la cuptor la 180º cam 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Dupa ce se scoate din cuptor se preasara nuca de cocos. (eu am presarat zahar pudra pt. ca nu avea nuca de cocos, dar data viitoare o fac sigur cu cocos:D).

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu