miercuri, 23 martie 2011

Gogosi cu nuca

Ingrediente:


Aluat:

1/2 kg faina

drojdie cat o 1/2 de nuca

un praf de sare

un pahar apa minerala (sau cat cuprinde aluatul)

3 linguri de zahar

1 plic zahar vanilat


Continut:


2 cani nuca macinata

2 plicuri zahar vanilat

5 linguri de zahar

coaja de portocala

esenta de rom

3 linguri cacao


Mod de preparare:


Se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc unde se pune praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, drojdia dizolvata intr-o cescuta de apa calda (nu fierbinte). Se incepe sa se faca aluatul, mestecand incetul cu incetul in gaura respectiva. Se pune apa minerala putin cate putin ca sa iasa un aluat nici prea tare nici prea moale. Se lasa la crescut 30 min - 1h (pana e crescut) intr-un loc cald.

Se amesteca nuca macinata cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, romul si cacaua.

Se intinde o foaie si se decupeaza cu ajutorul unui pahar mai mare cate 2 forme. Se pune in mijloc cu lingurita din compozitia cu nuca si pe urma, cu un pahar mai mic se decupeaza gogoasa. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti.


P.S. Daca vreti sa le faceti de dulce puteti pune si oua si chiar sa inlocuiti apa minerala cu lapte. Eu le-am facut de post pt. k eram in post :D)


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu