1/2 kg biscuiti
1/2 kg rahat
300 g miez de nuca
50 g stafide
esenta de rom si vanilie
170 ml apa
50 g cacao
2 plicuri zahar vanilat
coaja de portocala sau lamaie
1 varf cutit de sare
Mod de preparare:
Biscuitii se faramiteaza- praf (se faramiteaza vreo 10 in bucati mai mari), miezul de nuca se taie marunt si rahatul se taie cubulete mici. Intr-o cana se pun stafidele cu rom si vanilie si apa cat sa le acopere si se lasa 30 min.
Restul de apa, sarea si zaharul vanilat se pun intr-o cratita mai mare pe foc si se lasa pana se topeste zaharul. Pe urma se ia de pe foc, se adauga stafidele cu tot cu apa in care au stat, biscuitii, miezul de nuca, rahatul, coaja de lamaie sau portocala si cacao. Se amesteca usor (daca mai trebuie apa mai puteti adauga dar cate putin dar sa nu se inmoaie prea tare).
Se aseaza pe folie alimentara, se fac suluri (sau unul mai mare) si se lasa la frigider cateva ore. Pe urma se scoate, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu