luni, 11 aprilie 2011

Negresa de post

Ingrediente:

2 cani apa minerala

1 cana ulei

2 cani zahar

3-4 linguri cacao

1 cana nuca taiata marunt

3-4 linguri gem de caise

1 plic praf de copt

1 praf de sare

esenta de rom si vanilie

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

coaja de lamaie sau portocala

faina cat cuprinde (sa fie un aluat subtire, nu prea gros)


Glazura:


1/2 pachet margarina

2 linguri cacao

4-5 linguri zahar

2 linguri apa


Mod de preparare:


Se pune intr-un castron incapator apa si zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si vanilie, coaja de lamaie sau portocala, praful de sare, uleiul, nuca taiata marunt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, gemul de caise si cacao. Se amesteca si pe urma se adauga faina (amestecata cu praful de copt) putin cate putin pana iese un aluat mai subtire.(nici foarte subtire, dar nici prea gros).

Se pune in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam 30 de min-1 h (depinde de cuptorul fiecaruia-se lasa pana incepe sa se intareasca, dar cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea).

Inainte cu 5 minute sa se scoata din cuptor se prepara glazura. Intr-o cratita mai mica se pune apa si zaharul pana se topeste, apoi se adauga cacao si margarina. Se mai lasa putin amestecandu-se.

Se toarna glazura fierbinte (sa nu o lasati sa se raceasca) peste prajitura si se presara imediat nuca de cocos sau zahar pudra (eu am pus nuca de cocos:D).

E foarte buna! Incercati-o!


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu