INGREDIENTE
2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 plic praf de copt
4 linguri de nuca
Crema:
2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
600 ml lapte
5 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Peste aceasta compozitie se adauga albusurile batute spuma si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min., la 180 °C.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior la ingrediente).
Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Se lasa budinca la racit si pe urma se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.
Se pastreaza 2 linguri de crema (se vor folosi in loc de glazura).
Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.
Pofta buna!
P.S. O reteta minunata pe care am incercat-o de Paste! Pot spune ca a fost atractia mesei de Paste ( pe langa cozonaci:D).
Totusi eu am facut o mica schimbare. In loc de nuca, deasupra am presarat cacao si am ras ciocolata (ii da un gust suuuper bun).
Va sfatuiesc sa o faceti cat mai repede!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu