duminică, 8 mai 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

apa

1 kg carne tocata vita + porc

2 cepe

1 morcov

piper

sare

bors

patrunjel

bulion

2 oua

1-2 mani de orez


Mod de preparare:


Se pune, intr-o cratita mai mare, apa la fiert. Se taie cubulete 1 ceapa si morcovul si se pun in oala.


Perisoarele:


Intr-un castron se pune carnea, se taie cealalta ceapa cubulete, se pun oulele, piper, sare, patrunjel tocat si orezul. Se amesteca bine.

Se fac perisoare (mai mari sau mai mici -mie imi plac perisoarele mici:D- dupa gustul fiecaruia). Se pun in oala. Cand incep sa fiarba or sa iasa la suprafata. Se lasa sa fiarba.

Mai pe la sfarsit se adauga 2-3 linguri de bulion, se pune sare (dupa gust), si o mana de orez daca vreti(mie nu-mi place cu orez asa ca nu am pus:D -vedeti sa nu puneti prea mult orez ca sa nu se ingroase prea mult).

Se fierbe fierbe borsul (daca e lichid) si se acreste dupa gust sau se adauga Bors Magic (praf).

Mai lasati sa dea in 2-3 clocote si pe urma e gata (mai bine gustati dintr-o perisoara si vedeti daca e fiarta).

Se serveste cu patrunjel pe deasupra.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu