marți, 24 ianuarie 2012

Carnaciori in foietaj

Reteta preluata de la Gourmandine! Multumesc!

Ingrediente:

1 pachet de foietaj 400g

400g cabanos (sau altfel de carnaciori)


Pentru uns si presarat deasupra:

1 galbenus

4 linguri de lapte

Susan si mac


Mod de preparare:

Pregatim carnaciorii de care ii vom rula in foietaj (daca luati cabanos ii taiati).

Pregatim compozitia cu care vom unge carnaciorii in foietaj: punem un galbenus intr-un castronel, adaugam peste 4 linguri de lapte si amestecam bine cu o furculita pana se omogenizeaza.

Foaia de aluat o lasati la dezghetat dupa care o taiati pe lat in fasiute de 1cm – 1,5cm latime.

Luam cate o bucatica de carnacior si o fasiuta de foietaj si incepem sa infasuram fasiuta de foietaj, in jurul carnaciorului, in spirala, plecand dintr-un capat al carnaciorului si suprapunand putin straturile fasiutei intre ele, astfel incat sa nu fie loc liber intre ele.

Carnaciorii inveliti in foietaj ii punem intr-o tava pe care o tapetam in prealabil cu foaie de copt. Ungem carnaciorii cu comozitia din galbenus si lapte si presaram deasupra fiecaruia susan sau mac.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc repede circa 20-25 minute, atentie supravegheati sa nu se arda.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu