sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Cornulete bicolore

Ingrediente:

1 kg faina

300 ml lapte

100 gr zahar

200 ml ulei

1 pachetel drojdie

1 plic praf de copt

zeama de lamaie

coaja de lamaie

zahar vanilat

esenta de rom sau vanilie

4 oua

un praf de sare

2-3 linguri cacao cu varf



Sirop:

250 gr zahaar

250 ml apa


Umplutura:

rahat/ciocolata/miez de nuca (la alegere)


Mod de preparare:


Se pune drojdia la crescut intr-un paharel cu lapte caldut.
Se bat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul si se adauga uleiul putin cate putin. Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie, se adauga ouale cu uleiul, zaharul vanilat, esenta, faina si laptele si se framanta.
Se lasa coca la crescut 30 min. Apoi se imparte in 2 parti egale. Intr-una se adauga cacaua si in una coaja de lamaie. Se amesteca bine. Se lasa la crescut 15-20 de min.
Dupa ce sunt gata crescute, se imparte fiecare coca in 8 bile egale(8 albe si 8 negre).
Intinzi cate o foaie alba si una neagra(poti inversa foile-de ex. odata una alba dedesubt si una neagra deasupra sau invers), le suprapui, le tai triunghiuri, le umpli cu umplutura si le rulezi.
Se coc 20-25 de minute la foc potrivit(depinde de cuptor).
Dupa ce se scot, se dau prin siropul pregatit din apa si zahar.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu