sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Prajitura cu nuca si bezea

Ingrediente:


Blat:

6 oua

12 linguri zahar

1 praf de copt

8 linguri faina

1 cana nuca taiata


Crema:
1 pachet unt

300 g nuci macinate

1 ou intreg

3 galbenusuri

7 linguri cu varf zahar

1 lingura cu varf ness


Glazura:
3 albusuri

6 linguri zahar


Mod de preparare:


Blatul:
Bati albusurile spuma si adaugi treptat 12 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt si faina.
Pui hartie de copt in tava, pui peste tot miezul de nuca taiat si torni compozitia de mai sus. O coci la foc mic (pui si o alta tava dedesupt ca sa nu se arda). Cand e gata o dai la rece (se face testul cu scobitoarea).


Crema:
Bati oul, galbenusurile, zaharul si ness-ul pe foc mic (intr-un ceaunel ca sa nu se arda sau pe baie de aburi). Cand s-a ingosat se adauga Rama Maestro si miezul de nuca.
Se intinde crema peste blatul copt si racit.


Glazura:
Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui pe baie de aburi si mai amesteci un timp pana sclipeste. Cand e gata se intinde peste crema cu un cutit lat sau o spatula.
Deasupra se rade ciocolata.


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu