Blat:
6 oua
12 linguri zahar
1 praf de copt
8 linguri faina
1 cana nuca taiata
Crema:
1 pachet unt
300 g nuci macinate
1 ou intreg
3 galbenusuri
7 linguri cu varf zahar
1 lingura cu varf ness
Glazura:
3 albusuri
6 linguri zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Bati albusurile spuma si adaugi treptat 12 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt si faina.
Pui hartie de copt in tava, pui peste tot miezul de nuca taiat si torni compozitia de mai sus. O coci la foc mic (pui si o alta tava dedesupt ca sa nu se arda). Cand e gata o dai la rece (se face testul cu scobitoarea).
Crema:
Bati oul, galbenusurile, zaharul si ness-ul pe foc mic (intr-un ceaunel ca sa nu se arda sau pe baie de aburi). Cand s-a ingosat se adauga Rama Maestro si miezul de nuca.
Se intinde crema peste blatul copt si racit.
Glazura:
Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui pe baie de aburi si mai amesteci un timp pana sclipeste. Cand e gata se intinde peste crema cu un cutit lat sau o spatula.
Deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu